Παρασκευή, 26 04, 2024

gymvril

 
A- A A+

ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2023-2024

"Μαθαίνω να βλέπω τον άνθρωπο"

Τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου και την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020, οι μαθητές των τμημάτων Β1 και Β2 είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο εκπαιδευτικό και βιωματικό πρόγραμμα "Μαθαίνω να βλέπω τον άνθρωπο" που διοργανώνει ο Σ.Κ.Ε.Π στα σχολεία ( εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας).

 Ο ομιλητής κ. Παναγιώτης Πιτσίνιαγκας ( άτομο με κινητική αναπηρία), μίλησε στα παιδιά για τα προβλήματα των ΑμεΑ και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους. Στη συνέχεια, ακολούθησε ανοιχτός διάλογος με τους μαθητές. Ο στόχος του προγράμματος αυτού είναι η εξοικείωση των μαθητών με τη διαφορετικότητα, η καταπολέμηση του στίγματος του κοινωνικού αποκλεισμού των νέων με αναπηρία, καθώς και η ευαισθητοποίησή τους σε αυτές τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Ακολούθησε συζήτηση μέσα στην τάξη και καταγραφή συναισθημάτων και εντυπώσεων των παιδιών από τη δράση αυτή. Χαρακτηριστικά μια μαθήτρια έγραψε: "Η αρχική αμηχανία που ένιωσα έδωσε τη θέση της στο θαυμασμό για τα άτομα με αναπηρία. Η δύναμη της ψυχής τους μου δίνει κουράγιο να αντιμετωπίσω κάθε πρόβλημα που θα έρθει στη ζωή μου και να ευγνωμονώ  για τα καλά που μου έχουν δοθεί απλόχερα! ".